Storhandling på G
Sitter och försöker planera inför en storhandling som vi ska göra så fort lönen har ramlat in. Men ja tycker det är så svårt att komma på roliga och inte svindyra rätter som man inte brukar göra. Annars ser det nästan likadant ut varje gång vi handlar.. Köttbullar, köttfärs, korv, fläskfile, kycklingfilé, pasta, potatis osv. Det tycker ja väl iof är en bra grund, men de känns som att jag måste försöka planera några rätter också för annars måste man ju ändå åka till affären varje dag och komplettera.
Ja måste dessutom bli duktigare på att äta det som finns hemma och inte bara det jag är sugen på. Tror vi skulle kunna spara många 100-lappar där.
Hade en tanke på att börja göra lite mer grytor typ renskavsgryta eller fläskfilégryta, för det är ja riktigt kass på att göra, men det är ju väldigt gott. :)
Hmmm... ska googla lite recept nu så ja får lite mer inspiration.
Over and out
Den här renskavsgrytan från Arla ska ja nog prova iaf.
Ingredienser
4 port
2 pkt renskav
1 tsk smör & rapsolja
4 dl Kelda® matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 st köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
2 msk vinbärsgelé eller saft
Gör så här
Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad
buljongtärning, soja och gelé i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över renskavet i grytan. Låt det koka i såsen ca 5 min. Rotsaker och potatis passar bra till.
Kryddtips! Strö över hackade enbär, persilja och timjan.
Ja måste dessutom bli duktigare på att äta det som finns hemma och inte bara det jag är sugen på. Tror vi skulle kunna spara många 100-lappar där.
Hade en tanke på att börja göra lite mer grytor typ renskavsgryta eller fläskfilégryta, för det är ja riktigt kass på att göra, men det är ju väldigt gott. :)
Hmmm... ska googla lite recept nu så ja får lite mer inspiration.
Over and out
Den här renskavsgrytan från Arla ska ja nog prova iaf.
Ingredienser
4 port
2 pkt renskav
1 tsk smör & rapsolja
4 dl Kelda® matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 st köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
2 msk vinbärsgelé eller saft
Gör så här
Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad
buljongtärning, soja och gelé i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över renskavet i grytan. Låt det koka i såsen ca 5 min. Rotsaker och potatis passar bra till.
Kryddtips! Strö över hackade enbär, persilja och timjan.
Kommentarer
Trackback