Tävling

Jag är med och tävlar hos TLC om min drömtatuering. Skulle ju inte vara helt fel att vinna! ;)

Over and out

Sunshine

Solen skiner, fåglarna kvittrar och jag sitter inne vid datorn. Hmm, känns inte helt okej faktiskt!
Va ute med Donna för ett tag sen men ja tyckte inte de va så varmt som alla andra verkar tycka idag. Fast såg iof att termometern hade stigit graden sen ja va ute sist så nu står den på 18,4. Ska nog försöka släpa mig ut i solen någon timme ialla fall! :)

Oj vilket intressant inlägg det blev om vädret, vill ni veta mer så kan ni ju faktiskt stoppa ut huvudet och kika själva! ;)

Over and out


Through the day

Idag så har jag spenderat dagen med Emma på stan, tog en fika och kikade lite i affären. Hann även med en sväng i solariet så det va toppen! Less på att se ut som en snögubbe nu, vit och rund! Haha
Ska ta det lugnt en stund nu och duscha och fräscha till mig lite, sen så går ja nog över till Emma och tar ett glas vin eller två, det är ju aldrig fel! ;)
Funderar även på om jag ska våga mig på lite brun utan sol på benen eftersom dom aldrig blir riktigt bruna, fast risken finns ju att jag blir helt fläckig istället, men men, chanser man får ta. :P Går ju alltid att peela bort om det blir alldeles för hemskt!
Blä vilken huvudvärk ja fick nu då, kanske för att ja inte har druckit typ 100 glas vatten som ja brukar..

Over and out




Looking to find
A way
Through the day
A life
For the night

Syndar

Ikväll så syndar jag med den här framför en film! MYS!
Over and out

Finally, I can see you crystal clear,

Go ahead and sell me out and a I'll lay your ship bare,
See how I'll leave with every piece of you,
Don't underestimate the things that I will do,


Jag hade en jätterolig kväll tillsammans med Natta igår! Blev några drinkar hemma hos mig och sen så blev det Heartbreak. :) Lyckad kväll!
Idag så har vi inte gjort så mycket, funderade på om vi skulle åka iväg en sväng och hitta på nåt innan vi ska hem till mina föräldrar på söndags-middag, men vi får väl se.
Knäppte inge kort igår tyvärr, glömde helt bort det! Så nu blir det ytterligare ett tråkigt inlägg utan bilder.

Over and out





Fredagsmys

Sitter i soffan och är fortfarande grymt mätt efter tacosen som vi käkade till middag.. Men det va riktigt gott, hade massa hemmagjord guacamole också såklart. Den va nästan lika god som pappas. ;)
Fick betyg på uppgifterna för den här veckan också, MVG! Känns superkul såklart! Plus att ja fick alla rätt på närvaroprovet, tänk vilken pluggis man är! Hehe
Nu ska ja nog ta ut Donnis på en liten promenad i regnet och efter det tänkte ja nog hoppa in i duschen, peela hela kroppen och sen snygga till tånaglarna med ett snyggt lack. Skulle gissa på att de blir nån slags röd färg, kommer bli finfint! :)

Over and out

PS. Ska försöka knäppa lite bilder i morgon så ni får se nånting nytt, eller nånting över huvudtaget kanske är rätt ord. ;)

Äntligen fredag!

Har inte haft någon som helst lust att blogga, men känner att jag kan slänga in ett inlägg eller två idag. :)
Den här veckan så har jag varit i Valbo med Natta och shoppat lite småsaker som behövs, varit och solat lite, kollat på film med älsklingen.
Just ja va ju på nå grejs i Hedesunda med Filip och Natta som ja har glömt bort namnet på. :P Men där hade dom en massa fina inredningsgrejer, så ja köpte en superfin lykta till Mamma eftersom det snart är mors dag. :)
Hmm, va händer idag då? Ja det undrar jag också, vet ialla fall att ja måste plugga klart för veckan på dan, sen har ja ingen aning faktiskt.
Är ju inge roligt väder så det känns som att man kommer hålla sig inomhus iaf!

Over and out

PS. Älskar att det är fredag, för det betyder att det snart är lördag! ;)

Brr

Är trött idag, blev en sen kväll igår!
Ska strax hoppa in i duschen och sen göra mig iordning litegrann för Natta och Filip ska hämta mig runt 9. Sen så det det utflykter och äventyr hela dagen, typ ialla fall. :P
Vädret ser sjukt tråkigt idag i alla fall, grått och blåsigt!
Har inte så mycket mer att skriva egentligen, så ja slänger in en fin liten lista istället. 

Saker som jag verkligen inte tål! Hade nog kunne gjort en väldigt lång lista egentligen, men det här fick räcka!

  • Hatar när man har följt en serie och så tar den slut (Typ O.C) eller att säsongen är slut så man måste vänta superlänge på nästa avsnitt.
  • När folk säger att dom ska göra saker men ändrar sig i sista sekund.
  • Ljudet av frigolit!
  • Folk som smaskar helt okontrollerat så man bara önskar att man hade hörselskydd och regnjacka på sig om man råkar hamna för nära.
  • Att jag är så himla dålig på att ta tag i saker, men bäst på att skjuta upp allt som är tråkigt/jobbigt.
  • Att vissa människor helt enkelt alltid måste ha rätt, även fast man har fakta på att dom har fel!

    Over and out

    Ps, fan va ja fryser! Ska hoppa in i duschen och värma mig nu! :)

Godmorgon måndag!

Har är det som jag ska göra idag innan Henke kommer hem från jobbet. Sen om ja hinner med mer så är det bara ett plus. :) 

  • Ringa ett viktigt samtal
  • Plantera om mina plantor
  • Plugga (Ska helst göra klart hälften av veckans uppgifter.
  • Ringa min fd. lärare och ha betygssamtal.
Så idag har jag ganska fullt upp, kanske lika bra att sätta igång? ;)

Over and out

Remember me

Nu ska vi kika på Remember me, äta lite melon och dricka Ramlösa. MYS-Söndag! ♥

Over and out



Lyckad helg

Har haft en jätterolig helg!
Igår så va jag på barnkalas eftersom lilla Agnes fyllde 1 år. Det va jättemysigt och vi fick en massa gott fika. :P
Sen på kvällen så vart det full rulle på mig och Therése, först så drack vi Mojitos hemma hos mig och sen så drog vi ut på Heartan. Hade skit-kul! :D
Idag så har det varit en slö dag, har mest legat i soffan. Men som vanligt så åkte vi hem till Mamma och Pappa på söndags middag, det tycker ja om! ;) Massa god mat, som alltid!
Ja vet inte riktigt vad som ska hända och ske nu ikväll, men det lutar väl åt att det blir en ganska lugn kväll.
Funderar på om jag ska plantera om lite av plantorna och flytta ut dom på balkongen, börjar bli dags nu! :)

Over and out

Tävling

Jag är med och tävlar om skor hos TLC och Brandos, skulle vara helt sjukt om man vann såklart! :)

Over and out

This is how I do it! ;)



Over and out

HÄJJ

Malin gör iordning lite mat och jag kollar recept till mojitosen som vi ska hälla i oss ikväll. Eller så kanske man inte säger ? Som vi ska mysdricka ikväll låter bättre. Så, så är det :)
Jag heter Therése Kallur, är 22 år och kommer från Bollnäs. Malin är min vän. Vi bodde grannar i det sunkiga Järpen för typ 2 år sen nu. Tiden går läskigt fort, men vi ska vara glada för att vi fortfarande lever. Jorden skulle ju gå under idag, om nån missat det ? Det kan ju vara så att det faktiskt har hänt, men vi vet ingenting, utan fortsätter bara våra spökliv här på en icke-existerande jord. Bara en teori..
Hon bjöd ner mig den här helgen bara för att hon skulle få dricka sina mojitos och ha det roligt med mig. För jag är en rolig prick, speciellt med nån promille i kroppen om man säger så... Vi dansar, sjunger, gör klädbyten, knäpper kort, till och med filmar lite omedvetet... HEHEHEHEHE.
Nu är hon nyfiken på vad jag har skrivit också, och fräste just till för att jag inte ville läsa upp det nu. Jag tyckte hon kunde läsa det själv sen. Jävla bitch !
Vet egentligen inte varför jag åkte hit när hon ska vara på det här viset... suck. Kanske smiter ut sen när hon sitter och bajsar.
Fast först vill jag nog ha lite mat. Tårta räcker inte hela dagen, för ja, hon släpade med mig på barnkalas, ungen fyllde 1. Hur kul är egentligen det !?
Som sagt. Jag är rolig. Fattar ni inte det så är ni dumma i huvet !
"Skriver du värsta novellen eller?" Klagar hon nu. VA FAN KVINNA, SKÄRP DIG !
Donna är ju iaf söt, så blir hon värre sen så kan jag ju leka med henna iaf.
Fast nu har hon gjort en tzatziki till mig, så jag kan nog stanna hela kvällen, och när jag har druckit några dl sprit sen så bryr jag mig nog inte så mycket om vem det är jag umgås med. Jag har ju en rolig dialog med mig själv iaf. Så det får gå för den här gången... Men nästa gång hon ringer, då svarar jag nog inte.
PUSS PÅ ER !
Mvh, Therése

Nu kör vi!

En bild från sist, kan ju erkänna att vi inte va helt nyktra!

Over and out

Hmm?

Tvättar och plockar undan lite, men nu börjar jag bli hungrig så det börjar väl bli dags att fixa nåt att käka snart..
Lyssnar på radio samtidigt som jag håller på att fixa och så kom det en låt som man inte direkt hör på radion varje dag. Haha




Jag tyckte det va lite kul ialla fall! ;) Men nu ska ja fortsätta med mitt trök!

Over and out

Freedag

Tänkte försöka sammanfatta mig dag lite kort för alla nyfikna där ute! Så idag har jag: Pluggat, tagit en dusch, ätit lunch, kollat på serier, målat tånaglarna, käkat en GI burgare på Max, suttit barnvakt, varit lite extra dryg och retat min älskling, skickat otroligt meningsfulla sms till Therése om livets mening, varit uppe i Hemlingbybacken och kikat ut över Gävle.
Tror jag fick med det mesta i alla fall. Så ja hoppas att intresseklubben antecknar.
Nu tänkte ja kissa, borsta tänderna och gå och lägga mig i vår otroligt sköna säng för att sova.

Over and out

Ps. Kände att det här inlägget va otroligt intressant. Kanske ska göra ett liknande inlägg i morgon fast med bilder, tror ni skulle tycka om det. Ni gillar ju att titta på mig, måste vara för att jag är så himla snygg! 
Hoppas också att åtminstonde någon förstår ironin i det här inlägget, minus det med bilderna då! ;) 


En riktig läcker bild på mig, också ett exempel på ironi!

Lugn och mysig kväll

Har kollat på film med Älsklingen och ätit lite mörk choklad, välbehövligt!
I morgon är det fredag igen, skönt, tycker om fredagar på nåt vis även om jag inte jobbar! Ska vara barnvakt till världens sötaste unge en liten stund på kvällen. Tänk om hon bara visste vilken dag det är i övermorgon, men det vet hon nog innerst inne. 
Det är ju hennes allra första födelsedag, tänk vad tiden har gått fort! Den här tiden för ett år den så va vi alla väldigt ivriga och lite spännda över att hon skulle komma, lilla solstrålen! :)

Nu ska jag bara slappa lite i soffan med min egna lilla bäbis (Donnis såklart) innan det är dags att sova! Sitter och funderar över sommarplanerna också, ska väl ialla fall försöka planera in nånting mysigt att hitta på. :)

Over and out


Lill-lördag

  • Har klippt Henke
  • GI muffinsen står i ugnen
  • Jag har pluggat (Fast ska fortsätta i morgon)
  • Jag har hunnit hämnats på Therése ( =Hon hade 99 nya händelser på fejjan idag, haha)

    Så nu ska ja bara vänta på att muffinsarna blir klara, hoppas på att dom går att äta och förhoppningsvis lägga mig i soffan med en muffins och kika på One tree hill. 
    Känns som en helt okej dag/kväll.

    Over and out

    PS. Dagens negativa, Donna fiser sjukt mycket ikväll och självklart ska hon ligga under mig. Tur att hon är så söt så hon kommer undan med sånt..

Seg idag!

Har pluggat, varit på promenad med Donnis och kollat på Desperate housewives. Va ska man göra nu då?
Funderar på att ta en dusch och kanske noppa ögonbrynen eller baka.. Ska ju slänga ihop GI muffinsen den här veckan också.
Har känt mig väldigt trött ett par dagar nu, blää. 
Men nu ska ja nog hoppa in i duschen med duschradion på högsta volym och skräna med lite så kanske jag vaknar till. Haha. Stackars Donna bara som måste lyssna på eländet! :P

Over and out
Min fina som ja gjorde för typ 5 år sen om ja inte minns fel.. Dags för fler nu tycker jag! :)

Hej !

Visste inte vad jag skulle ha för rubrik, så ja snodde Thesése påhittiga rubrik idag. Men den är ju rätt intressant om man tänker på det, ja kan ju både mena hej som ehh ja, hej, eller så kanske ja menar hejdå, eller så kanske ja säger hej till en speciell person. Spännande..! 
Har varit super-trött mest hela dagen, tråkigt. Men jag har ialla fall varit duktig och bakat muffins. (Äntligen, som jag har tjatat om dom nu! ) Och i morgon ska ja försöka baka GI muffins, spännande va?

Började ju också en ny kurs i måndags, vet inte om den är intressant än eftersom ja inte har öppnat boken än. :O Måste nog göra det i morgon, kan väl säga att jag tog lite långhelg eller nåt. Låter ju bättre än att säga att jag bara är slö har en massa andra super-viktiga saker att göra om dagarna, Haha. Det sista va dagens skämt för er som inte hajjade det!

Men nu ska ja fortsätta googla en stund innan ja ska natta, jag älskar google för er som inte visste det!
Fan, kom precis på en ny rubrik, men vill ju inte ändra nu eftersom ja måste ändra halva inlägget då. Så jag skriver den här istället, Google is my friend. Lite mer kul än Hej ! Men men, alltid lätt att vara efterklok!

Tror det är dags att sova nu!

Over and out


Har varit dåligt med bilder ett tag nu, så ja slänger in en för syns skull!

Måndag igen

Dåligt med bloggandet nu, men har inte så mycket att skriva. Har mest fixat med en hemlig grej som ja inte kan skriva här, hehe. Kommer bild på det efter helgen! ;) 
Sitter och värmer mig lite i soffan nu innan det är dags för duschen, sen ska ja nog göra nåt att äta också innan ja ska sova. Är grymt hungrig, åt middag mycket tidigare än vi brukar.
I morgon så ska jag dessutom förvandla köket till en muffins-fabrik, ska baka till min söta guddotters 1-års dag! Fast sen ska ja frysa in dom och så ska jag ta fram dom på fredag igen och dekorera dom med en massa söta grejer. Kommer nog bli bra.
Ska självklart baka GI-muffins också, slänger in receptet efter jag har provat dom så jag vet om dom är goda! ;)

Over and out

Dags att sova?

Trött, slut och luktar inte direkt rosor heller om ja ska vara ärlig. Haha. Men har hunnit med en massa idag, så ett plus för det!
Duschen nästa och sen blir det bums i säng! Ska nog inviga den nya hudkrämen också som jag fick av syster, cocos och lime. Älskar cocos så jag är super-happy! :)
Nattinatt

Over and out

Ps. Viktnedgången går skitbra, ligger på -8,5kg nu, Wehoo för mig!

Hädanefter så kommer jag följa hennes råd! ;)



Over and out


Ps. Här får du lite underhållning TheréSe. (Va ju så jäkla mycket gnäll! :P )

Go!

2 prov avklarade så nu har jag bara 1 kvar. Sen är det HEELG! :)
Inte för att jag har bestämt nåt särkilt men ändå skönt med helg eftersom Älsk är ledig då, så vi ska nog kunna hitta på nå skoj.

Hann ju med bussen imorse också, sen så gick jag hem. Hade först Therére som sällskap i telefon och sen Pappa så det gick superfort att gå hem.
Bra start på fredag den 13e! :) Just ja, såg en svart katt som tänkte springa över vägen, men han vände precis innan vägen och sprang därifrån. ;) Men än är ju inte dagen slut.. :P Haha

Over and out

Godmorgon

Ska gå till bussen om en timme, så det är väl dags att börja fixa iordning allting. Måste klä på mig, ta ut hunden, käka frukost, packa ner allt i väskan och sminka mig innan ja går också, blää va tråkigt de lät. Men men, ska bli så himla skönt att bli klar med det här förbaskade provet.

Just ja, tänke bara säga att ja har inte gett upp min "diet", ja har bara inte orkat skriva om det. Sen så tänkte ja mäta mig i söndags, men då har jag ju lyckats tappa bort lappen med mina tidigare mått, så då blev jag lite sur..

Men nu har jag inte tid med det här längre, har faktiskt viktigare saker för mig. :P Hehe

Over and out

Snart så!

Imorgon så är det fredag den 13e, det känns ju lite sisådär.. För i morgon så har jag nämligen prov *2, och då vill jag ju ha all tur jag kan få! Men men, kommer nog gå skitbra ialla fall eftersom man är så grym, eller hur!? ;) Hehe
I helgen så blir det lugnt för mig har jag bestämt, ska nog ta och renovera cykeln lite så ja kan börja cykla igen. Skulle ha invigt den idag, men så blev det ju inte.. Så nu ska jag göra den superfin och bra har jag bestämt. :)

Men nu börjar det bli dags att gå och lägga sig, speciellt eftersom jag förmodligen kommer att kolla på ett par avsnitt innan jag somnar också, och i morgon ska ja kliva upp tidigt!

Over and out


Hihi

Torsdag

Hela förmiddagen har varit blä.. Men nu börjar det lösa sig! :)
Nu ska jag bara äta lite lunch och sen plugga inför morgondagens prov. Sen när älsklingen slutar jobbet så ska vi åka till stan, hem till Mamma och Pappa och till Sandviken på lite ärenden.
Jag är fortfarande förkyld, det suger, hehe. Men är ialla fall mycket bättre än förra veckan så det är skönt.

Men nu ska ja fixa lunch, det det blir har jag ingen aning om än, men nå kul ska ja nog kunna hitta på. :)

Over and out
Lilla sötnosen är ute på äventyr, haha ♥




Fin-fint!

Idag så har jag och Natta hunnit med en massa, har hunnit solat, varit på Owe Jansson, IKEA, jysk, dollar och jysk igen, haha.
Natta handlade lite smått och gott och jag handlade lite smågrejer till balkongen. Så nu är den superfin! :)

La ut lite filtar och dynor också så att man ska kunna sitta där på kvällarna också. MYS! :)

Over and out

Stekigt

Idag så har jag och Natta solat och badat hela dagen. Vi va ju faktiskt på vattnet och blev ganska blöta ialla fall. Hehe
Köpte en varsin liten gummibåt för barn mellan 3-6 år, men eftersom man har lite kärlekshandtag så sjönk den som en sten. Eller okej, nu kanske ja överdrev lite. Men den va inge bra ialla fall, så nu har vi en varsin STÖRRE båt istället som vi kan ligga och sola i.
Så där har vi legat och stekt inoljade och allt större delen av dagen. Tyckte inte att jag hade fått nån färg först, men sen när ja kom hem så ångrade jag mig. Va till och med lite röd på smalbenen, dom som alltid brukar vara vita.
Va hur härligt som helst, men jag orkar inte hämta kameran för att lägga in bilder, så ni får vara utan.

Nu har ja ont i huvet så nu ska ja ta mig en ipren, göra kväller och sen ska ja sova! :)

Over and out

Känns det bättre nu Therése? ;) Hihi

Sommaren är på väg!

Solen skiner och jag har precis pratat med Therése i telefon. Underbart! Hon är bra den där Therése! ;)
Nu ska ja hoppa in i duschen och bli lite fräsch innan ja åker hem till Mamma och Pappa och äter en massa god mat! :)

Over and out

Jag har också en vän..

En vän som skryter för att verka bättre än andra. Sen blir hon arg för att jag säger vad jag tycker och skyller på att jag är avundsjuk bara för att jag kritiserar hennes val.
Och sen så börjar hon på fullaste allvar tro att det är mitt fel att hon har fått en finne i näsan. Kan inte stå helt rätt till där inte.. Hur kan det vara mitt fel om ja får fråga? Mina "spydiga" kommentarer kanske?
Och jo "GuUmmZzZan", jag glädjs med dig när det går bra för dig, men just nu så tycker ja nästan lite synd om dig...
Saknar också våra roliga stunder tillsammans, men för att dom ska komma tillbaka så måste ialla fall en av oss ändra på sig, och den här gången är det inte jag. 

Älskar dig, tråkigt att det skulle sluta såhär, men den här gången så är det du som får lämna tillbaka "du-vet-vad" för att det ska kunna bli som vanligt igen..

Vet att du läser det här också!

Over and out



Less!

På att snora och ha mig hela tiden, har gjort av med 3 förpackningar näsdukar sen vi käkade middag idag. Det förklarar ju kanske lite hur snorig jag är, för er som är intresserade! ;) Haha
Har suttit och klippt och klistrat ikväll på ett collage. Och då tänker ni säkert, ett collage med vaddå? :O
Men det tänker ja inte berätta just nu, hihi.
Funderar på om ja ska lägga mig i soffan och glo på lite serier nu, är en sån kväll ikväll känner jag.. Nässpray ska ja nog också ta, blä..

Aja, nu skiter jag i det här för idag!

Over and out

Ingen god morgon

Har vaknat ungefär 348 gånger sen kl.03.00 imorse, så för ungefär en timme sen gav jag upp och tänkte att det va lika bra att kliva upp. Så nu sitter jag här med världens huvudvärk och är super-täppt i näsan.. Ska nog gå och ta nässpray och typ en kartong ipren för att sen lägga mig framför Greys Anatomy innan ja måste plugga.
Men men, hellre bli sjuk nu när det är tråkigt väder för nästa vecka skulle det ju bli varmt igen.

Over and out

Lugnt..

Snorar och nyser är väl ungefär vad jag gör just nu, känner att ja är grymt tacksam för att det finns ipren och nässpray!
I morgon är det fredag och sen är det helg, gör väl inte så stor skillnad för mig men det är mysigt att ha älsklingen hemma såklart! :)
Crusing är det ju också i helgen, så det ska vi nog kika på. Men vi har inte direkt gjort nå planer än, men det ska nog bli bra.

Just nu så sitter jag och kollar på lite olika tränings-alternativ. Drömmen vore ju såklart att få rida några gånger i veckan, men där sätter ju tyvärr plånboken stopp.. Så det får bli nånting annat.
Men huvudsaken är ju att det är roligt, annars tappar ja motivationen på en gång och det kommer bara kännas som ett jobbigt måste. (Som det iof är just nu, men ja ska försöka blanda nytta med nöje har ja tänkt!)

Over and out

Lägg upp en bild från:


En bild som är tagen utomlands


En bild på finskt vatten, eller ja, is rättare sagt. ;)

En bild från en fest


En bild på en bästa vän

Människor bara sviker...

En bild som du aldrig lagt upp



En bild som påminner dig om gamla tider


Men skulle utan problem kunna lägga upp ett helt album med bilder som påminner mig om gamla minnen..

En bild på dig själv när du är osminkad

Oj vilket fjortis-plut, haha. Men de va den enda ja hitta! :P

En bild på något som gick snett


Tänkte lägga ut en bild på en person, men tyckte de kändes lite töntigt så det blev en bild på min arm som skulle ha blivit brun men som blev röd istället. :P

En bild på någon person som alltid ställer upp för dig


Såkart! 

En bild från i somras


 

En bild som du alltid skrattar åt


Så jäkla risig bild, haha. :P

En utklädd bild

En bild på någon du aldrig kommer släppa taget om


Älsklingen såklart! :) ♥


Torsdag

Idag blir det an ganska tråkig dag skulle ja tro, ska plugga, och när ja blir klar med det så ska ja försöka städa. Inte direkt superkul, hehe, men skönt att ha sånt gjort! :)
Men först och främst ska ja nog äta lite frukost och ta ut Donna på en promenad.

Kanske har nåt roligare att skriva sen, insåg själv att det blev ett tråkigt inlägg!

Over and out


Saknar min moppe litegrann nu när det snart är dags för sommar, (trots att ja inte har använt den en enda gång sen vi flyttade till gävle :P Hehe)


Mat-dagbok Dag 2

Har inte så mycket att skriva om idag egentligen, men ska väl slänga in en mat-dagbok iaf. :P

Frukost: En skål med turkisk yoghurt, bär, frön och grädde. Drack citronvatten.

Lunch:

Middag: Hamburgare med majonnäs, grönsaker och ett halvt grovt bröd. Plus citronvatten såklart!

Mellis: Några skedar tonfiskröra med majonnäs direkt ur kylskåpet. Haha

Men idag så har jag och Natta varit och storhandlat, så nu kommer det bli lite lättare att äta bra i några dagar. Det blev en del halvfabrikat, typ korv, men det som är viktigt är att man kollar kötthalten. Så tex, den allra billigaste grillkorven är väl kanske inte direkt att rekommendera. :)

Va också ute på en powerwalk med Emma, ca.3km. Men båda kände sig lite krassliga, så nu sitter jag med en uppsvullen hals och ont i öronen. Men men, ska försöka ta vitaminer och sova bort skiten! ;) Haha

Over and out

Mat-dagbok Dag 1

Jag och Emma håller ju på att peppa varandra för fullt med att bli nyttiga och gå ner i vikt. Så nu tänkte vi börja med en slags "mat-dagbok", för att hålla koll på vad vi äter och för att ge varandra lite tips. :)

Såhär har min dag sett ut i mat-väg:

Frukost: En skål med turkisk yoghurt, bär, frön och grädde. Drack citronvatten.

Lunch: En kebab-sallad på Köpis. Drack vatten.

Middag: Laxfilé i ugn och en cremé fraiche sås med en massa färska örter. Drack citronvatten.

Plus att ja dricker hur mycket citronvatten som helst där i mellan, har blivit helt beroende!!
Men istället för färska citroner så brukar ja köpa en sån här "plast-citron", blir mycket billigare och är supergott!

Hade knappt nånting hemma till middag, typ grönsaker och så, eftersom vi inte har hunnit handlat än. Måste verkligen göra det typ i morgon, för nu börjar det eka i skåpen! Hehe
Nånting som jag är riktigt kass på är att äta mellanmål, det händer nästan aldrig. Plus att jag alldeles för ofta hoppar över lunchen eller frukosten. Jag vet själv att det är fel, men ja ska försöka bättra mig. :)

Over and out

Naglar

Nu har jag kommit hem från Valbo, åkte dit och fixade skitfina gelé-naglar som ja fick av Mamma! :)


Fransk manikyr med glitter, lite pärlor och blommor som syns lite dåligt. Men det blev i alla fall jättefint! :D

Over and out

Galet trött

Godmorgon

Är supertrött just nu.. Men ska väl försöka att piggna till så fort som möjligt.
Om typ en och en halv timme så kommer Natta och hämtar mig. :) Ska till Valbo och fixa en grej, vad det är får ni se när ja kommer hem igen. Hehe
Men nu måste jag börja göra mig i ordning, blä va jobbigt det kändes nu när jag är så trött! 

Over and out


Hur?

Emma frågade mig om ja kunde skriva ett inlägg om vilken mat jag äter och hur jag gör när jag blir hungrig osv, och det gör jag så gärna! :)
Blev superglad att ja har lyckats motivera nån att bli hälsosammare. 

Min "diet" är egentligen superenkel! Ta bort vit pasta, vitt bröd, ris, potatis, läsk, godis, alltså ta bort så mycket socker och kolhydrater som möjligt. 
Ät mycket kött, fisk, kyckling, feta såser (sålänge det inte är socker i och lite kolhydrater).
Byt ut pasta mot fullkornspasta och ät mindre pasta än du brukar, ät istället mer sås.
Riset kan du byta ut mot bulgur, fast tänk lika som med pasta. Finns jättegoda bulgur-sorter som är färdigkryddade med chili och liknande.
Jag själv är inte så mycket för bönor, men annars är det också superbra.

Ät bacon, ägg, fisk, ost, bea-sås, köttfärsrätter, majonnäs, grädde (tro det eller ej), nötter och grönsaker. 
Ät det som växer över jorden, jag undviker dock bananer, vindruvor och torkad frukt. Det är bättre med bär!

Sen är saken den att jag blir nästan aldrig hungrig mellan målen längre,  men skulle ja bli det så tar jag en skål med turkisk yoghurt, grädde, bär och lite frön. (Samma som ja äter till frukost.) Men självklart finns det 100 andra bra mellanmål också, keso är toppen om man gillar det.

Hela tanken är ju då alltså att hålla blodsockret på en jämn nivå = Du slipper bli trött, okoncentrerad och sötsugen. Med mindre kolhydrater i kroppen, används det lagrade fettet som bränsle istället för kolhydraterna. Den enklaste förklaringen jag fick till. :P
Hade kunna skrivit mycket mycket mer, men ja tyckte att inlägget börja bli lite väl långt nu! ;)

Over and out



Perfekt nu till sommarn när man kan grilla och äta en god sås och en härlig sallad till.




Ytterligare 2

Har precis pratat med Sara en timme i telefon. Kanske ska träffa henne en sväng på fredag, hoppas! :)
Tänkte att jag skulle ha skrivit en ordentlig mat-lista så att vi kan fylla upp skafferiet och frysen, skönt att det hemma och bara behöva handla färskvaror ett tag framöver!
Det går framåt med min viktnedgång för er som vill veta. Har gått ner ytterligare 2kg, så nu är det alltså 7kg totalt som har försvunnit. Jag är happy! ;D Haha

Så det ska ja fira med att göra en ordentlig inpackning i håret. Ska verkligen kämpa nu för att gå ner 3 kg till, kommer kännas så skönt när jag har gått ner 10kg allt som allt. 
Och det bästa med det här är att jag aldrig behöver gå hungrig, ja får äta en massa god mat och kilona försvinner ändå! Fast ja har inte orkat mäta mig, gör nog det på söndag. :)

Over and out

Inspiration

Har suttit och kollat lite kläder på nätet och gjort i ordning ett collage med kändisar som inspirerar mig inför våren/ sommaren 2011.


Casual/Bohem, jag tycker ialla fall att det är skitsnyggt! ;)

Over and out

Chokladpannacotta

Sitter i soffan och degar, har precis käkat tacos. Så nu är jag sjuukt mätt! 
Har dessutom gjort i ordning lite efterrätt som vi ska käka lite senare, självklart "GI-okej". ;)
Blev chokladpannacotta och lite hallon, samma som jag gjorde när Therése va här, och då blev det jättegott! 
Kan ju faktiskt slänga in receptet också. (Har gjort om det litegrann för att utesluta onödigt socker som inte behövs. Den är hur enkel som helst att göra.

Chokladpannacotta

1st Gelatinblad
100 gram mörk choklad (Jag tog 70% med mintsmak)
2 dl grädde
Frysta hallon

1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
2. Häll upp grädden i en kastrull, hacka chokladen och tillsätt. Värm grädden tills all choklad har smält.
3. Krama ur gelatinet och rör i det i grädden. Häll upp i portionsformar
och låt stå kallt i ca tre timmar.
4. Tina bären och häll på pannacottan innan servering.

Over and out

Hår

Natta gjorde lite slingor på mig igår. Gjorde sjukt ont, men vill man va fin så får man lida pin. ;) Haha
Gjorde en fläta i morse också för ja kände mig lite bohemisk. :P Såhär blev ialla fall resultatet!



Lite svårt att se kanske, men det blev läckert! ;)

Over and out

RSS 2.0